Blog
Kayseri Laser Sinter
Toz halinde olan bir maddenin lazer gücü kullanılarak eritilmesi ve daha sonra istenildiği gibi bağlanması, laser sinter veya seçici laser sinterleme olarak ifade edilir. Kayseri laser sinter, ölçü veya intraoral scannerlardan gelen dataların CAD ortamında oluşturulduğu dijital tasarımlara göre işlemi gerçekleştirir. Sinterleme cihazında kullanılan 200 W gücündeki lazer ışını ile toz halindeki CoCr (nikelsiz metal) metali eritmekte ve istenilen formdaki metal altyapıya dönüştürmektedir.
Kayseri Altyapı Merkezi
Kayseri altı yapı merkezi, lazer sinterleme yöntemi ile metal altyapılar ve zirkonyum altyapılar üretmektedir. Oluşturulan alçı modelleri, hassas bir şekilde taranarak dijital ortama aktarılır. Bu süreçte en yeni teknolojilere sahip 3D tarayıcılar kullanılır. Kayseri alçı model tarama, sürecin başarısı ile direkt ilişkilidir.
Alçı modelin dijitalleştirilmesinin ardından Exocad programı ile dizayn edilir ve sonrasında CAD-CAM cihazı kullanılarak zirkonyum blok kazıma için uygun hale getirilir. Dijital ortamda hazırlanan altyapılar, krom kobalt tozlarının sinterlenmesi sonucunda metal altyapı haline getirilir.
Bütün bu süreçler bilgisayar ortamında gerçekleştirir. Kullanılan cihazlar, bilgisayar sistemine entegredir. Böylece insan kaynaklı hata riski tamamen ortadan kaldırılır. Ayrıca özel olarak oluşturulan sistem sayesinde işlemler çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleşir.
Kayseri laser sinter kron işleminin kendi içinde önemli avantajları vardır. Bu avantajlardan öne çıkanlar şu şekilde sıralanabilir:
- İşlemler sırasında sadece CoCr (kobalt krom) kullanılır. Daha önce işlem görmüş olan metaller kesinlikle kullanılmaz.
- CAD ortamında tasarlanmış olan altyapı, kusursuz bir şekilde üretilir.
- Üretilen altyapılar yüksek mukavemet ve sertliğe sahiptir, dayanıklılığı yüksektir.
- Yüksek direnci vardır.
- Döküm nedeniyle yaşanabilecek yanma, kaynak ve eksik çıkma gibi sorunlar yaşanmaz.
- Üretimler belirlenen kalınlıkta ve kalite standartlarındadır.
- Pürüzsüz ve mükemmel metal altyapılar oluşturulur.